LA SERRA

La Vall de Mosquera, paratge que reuneix l'essència de la Sierra de Espadá.

El Parc Natural de la Serra d'Espadà està situat entre les conques dels rius Millars i Palància. La formació d'aquest massís muntanyenc es remunta a uns 250 milions d'anys. Sens dubte són els gresos rogencs els que confereixen al paisatge d'Espadà el seu particular caràcter, conformant agudes crestes i profunds barrancs, afavorint la infiltració de les aigües de pluja i conseqüentment l'existència de nombroses fonts, i d'una flora singular dominada pel bosc de sureres amb presència de nombrosos endemismes, com la bracera (Centaurea paui), "l'herba de Lluneta" (Biscutellacalduchi) o el "pericó de sureda" (Hypericum androsaemum) entre d'altres.

La riquesa faunística és el resultat de la gran varietat d'ambients presents al parc, podent-se observar amb facilitat:
Amfibis i rèptils: (gripau comú, gripau corredor i gripau d'esperons, ofegabous, fardatxo, la serp blanca etc.)
Aus rapinyaires: àguila marcenca, àguila calçada, àguila cuabarrada, astor, a més de les nocturnes: duc, gamarús i mussol banyut.
Mamífers de mida petita, com musaranyes i diverses espècies de ratolins de camp, que juntament amb els conills solen representar l'aliment favorit de predadors com la guineu, mostela, teixó, gat salvatge, geneta, fagina.
Tots aquests valors naturals presents en el conjunt de la serra, es poden trobar condensats en una vall que tenim al nostre terme, molt estimada pels veïns de Azuébar, i especialment apreciada pels visitants: es tracta de la Vall de la Mosquera, paratge que reuneix tota l'essència de la Serra d'Espadà.

Tot això constitueix, sens dubte un autèntic privilegi per a tots els amants de la natura
© 2011 Casa de la Luna - C/Plaza La Iglesia , 16 - AZUEBAR -Castellón, España - Telf. 963 552 410 - 620713678
Alta legal de la casa con signatura: ARCS124. Casa con el certificado de calidad: Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana.